Körtävlingar tycker man.....

....om mycket här i landet. Som Eurovision contest, fast mycket oftare och många fler sångare inblandade. Först har varje församling en tävling mellan alla sina körer. I de flesta församlingar finns minst 3-5 körer. Sedan tävlar de som vann där inom distriktet, och de som vann där tävlar med andra distrikt, och de som vann där tävlar slutligen med andra stift. I söndags fick jag vara med och lyssna på 9 körer från nio stift, alltså de allra bästa! Och nog var de bra!!
image78

Så här många var de i Njombekören, men det är ju klart, de sjöng ju på hemmaplan, och jublet efter deras framträdande visste inga gränser.

image79

Det svängde ganska häftigt om Dodomakören också när de sjöng en sång med traditionell musik och dans till. Varje kör fick sjunga tre sånger, en sång som var den samma för alla, en traditionell och en "ingångssång" vilket ska visa om de kan ställa upp sig på scenen snyggt och prydligt samtidigt som de sjunger och dansar! Inte helt enkelt. Så synd att man inte kan ha en blogg med ljud!

image80

Men Dar es Salaam-kören var alldeles outstanding och vann förståss. De har en ung, mycket musikalisk körledare, som skriver sånger och all musik själv. Jag fick tillfälle att prata med honom, Amri, som han heter, sa att han har ingen musikalisk skolning men fått en stor gåva av Gud som han vill använda för att människor ska se ljuset och få ledning i sina liv. Det märktes också!

Finns det någon kör där hemma som skulle vilja ha utbyte med körer här? Tro mig, de har mycket att ge!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0