Fira Advent.....

....kan man göra på väldigt många olika sätt. När man bor utomlands, blir man mer uppmärksam på sina egna traditioner. Som t ex hur vi firar advent i Sverige. Alla adventsstakar, ljusen, stjärnorna, sångerna, musiken, pepparkakor och lussekatter..... Det är verkligen speciellt i Sverige, och jag tror jag saknar det.

image109

Min första advent blev en fyra timmar lång gudstjänst med konfirmation och dop. Det var annorlunda och inget speciellt som kunde påminna om att det var första advent. Här är det ju högsommar nu, ca 25 grader varmt i skuggan och sköna kvällar. Det är här på södra höglandet som det är så. I Dar es Salaam är det förfärligt varmt, nästan outhärdligt varmt, och åker man bara till Iringa så är det mycket varmare direkt. Liksom vi i Sverige vill ha våra konfirmationer och de flesta bröllop på somaren när det är varmt och skönt, så vill de här fira bröllop och konfirmationer nu när det är sommar här.

image110

Sommaraktiviteter, att ta båten och åka ut och fiska. Fast här gör man det ihop hela familjen och inte som hobby utan för överlevnadens skull. Och det blir inte så mycket pengar per person om man ska dela fångsten på 10 stycken. Men man samarbetar ändå och hjälps åt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0