Besök i Sverige

Veckan innan påsk besökte 7 st tanzaner Sverige. Det var en stor upplevelse för de flesta av dem, då de aldrig varit i Sverige den här årstiden. De var mycket spända inför besöket och särskilt oroliga var de över om de skulle klara av kylan. De hade ju hört att den gågna vintern varit i särklass kall och snörik.

De kom en tisdagseftermiddag till Linköping i bara tröjor och sandaler. Så det blev till att förse dem med lite vinterkläder först. Jackor, halsdukar, mössor och vantar.

     


Därefter var det att förklara att man inte behöver ha på sig hela utstyrseln inomhus, utan man tar av och tar på varje gång man går in och ut. Det tyckte de var jobbigt! (Vem tycker inte det?)

Halva gruppen reste till snön och kylan i Luleå för att där besöka stiftet och den verksamhet som bedrivs där. De andra reste söderut till Småland och Vimmerby där de bl a besökte Vimmerby Församling och en bondgård i Blackstad.

 

Att se hur en svensk bondgård med 150 kossor drivs och mjölkas var en stor upplevelse. Det ställdes en hel del frågor.I Timmernabben träffade de ungdomar, konfirmander som i sommar ska åka på konfirmandläger i Tanzania. Där passade de på att berätta om Tanzania, seder och bruk, och lära ut en sång på swahili och några ord på swahili. Det blev en intensiv tanzania eftermiddag men det var god samvaro och härlig stämning.
Därefter var det bara ett par dagar kvar på deras vistelse i Sverige. Vi sammanstrålade alla, både den tanzanska delegationen och de svenska medlemmarna i referensgruppen, i Sigtuna där vi hade två dagars överläggningar och diskussioner om framtiden och hur vi ska gå vidare med programmet vänrelationer.Även under de dagarna var det god stämning och goda samtal. Vi delade en festmåltid med varandra och det var roligt att se hur mycket de tanzanska vännerna uppskattade den svenska maten.

Om bara några dagar återvänder jag till Tanzania för att fortsätta med arbetet där. Bl a ska det förberedas för ett konfirmandläger i juli.


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Alltid lika roligt att läsa om dina olika möten, med både människor och natur. Ha det bra på din resa tillbaks till Tanzania.

2010-04-12 @ 22:41:31
Postat av: Susanne C och EvaLi

Jambo!

Vi sitter här på förlossningen mitt i natten och längtar till Afrika! Suget är stort! Finns det någon möjlighet att komma på besök till dej? Det var så länge sedan men känns ändå nära. Fortfarande träffas vi som varit i Tanzania, tittar på bilder, filmer och minns. Senast var vi hos Anita G, god mat och mycket prat:-)

Hoppas allt är väl med dig, alla hälsar så gott.

Kram från oss

Susanne och EvaLi

2010-07-14 @ 01:51:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0