Vänner, Dans och Safari

Nu är det gäster och grupper på besök nästan hela hösten. Ett gäng från Vimmerby har precis varit här och hälsat på sin vänförsamling en vecka.När de kom till Makambako på fredagen, blev de mottagna av ca 100-talet kvinnor som dansade och sjöng välkomstsånger.När Vimmerbygänget presenterade sig och berättade varför de var där, blev det jubel i lokalen!På eftermiddagen var det lite annat program, bl a besök hos kyrkokören som hade övning inför söndagens gudstjänster.

Lördagen satt vi hela dagen och samtalade om formerna för vänrelationen. Så småningom kom vi fram till en gemensam överenskommelse som sedan skrevs ut och signerades. Från Makambako deltog en representant från varje församling inom pastoratet. De var tolv stycken och från Vimmerby deltog fyra stycken.Ett stort ögonblick måste ju förevigas!

Just nu är det torrtid i Tanzania. Det gör att när man reser igenom Mikumi National Park, får man alltid se en hel del vilda djur. Många djur håller sig runt vägkanterna eftersom gräset är grönt där. Det sägs att 3 vilda djur blir överkörda varje dygn.Vi såg en lejonhona som blivit av med ena bakbenet och låg ca  fem meter från vägkanten. Hon blev matad av parkvakterna med andra överkörda djur, en halv zebra t ex. Det är tragiskt!

Inne i Parken, bara inom loppet av en halvtimma, såg vi alla andra djur, friska och levande. Zebror, bufflar, elefanter, flodhästar, giraffer, gnuer o s v.
Mr. Simba behagade komma fram och dricka när vi stod där.Vilken syn!

Kommentarer
Postat av: Silva Svensson

Jambo, kära änglasyster!

Det är fantastiskt! Min Håkan har varit i Afrika!!

Jag tror han har drabbats av det oväntade!! "Över förväntan, alla dessa människor, vart är alla på väg!?

Ja, jag vet!! Vi har såå mycket att prata om. Jag tackar Gud varje dag att min Håkan fick en möjlighet att komma till Tanzania, han också. TACK, Britt-Sofi för allt du gör och för allt du gav gänget från Vimmerby och så ditt fina reportage i "Budbäraren". Det bör alla läsa, som inte har upplevt Tanzania än. Jag ber om Guds änglars beskydd varje dag. De är med dig alltid och överallt. Det är jag viss om. G V D

Kramar från Håkan och Silva

2008-10-09 @ 08:26:50
Postat av: Lisa och Allan.

Hej!

Alltid spännande att läsa om vad ni gör där nere.Våra övningar till Globengalan är väl det närmaste vi kan komma "afrikanska körövningar". Vi var i Skövde och övade med c:a400 personer. Upplyftande och inspirerande!

I onsdags var vi elva personer i kyrkan vi som tjänstgjorde inräknade. En härlig gudstjänst ...men

var är människorna?

Hösten har gjort sitt intåg ...fantastiska färger och klar luft Visst ibland regnar det ....so what?

Nu är det trädgårdarbetenas tid...vi är strax klara och ska ta en tur till Toppesten med "skräpet".

Allt har sin tid ...som Svae så riktigt säger i sina betraktelser.

Ha det bra ! Vi tänker på dig ofta !

KRAMAR Allan och Lisa.

2008-10-09 @ 10:34:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0