Nu blommar det för fullt!

Det är ganska konstigt! Här går vi bara mot varmare tider och om en månad eller två väntas regnen.Det är så torrt överallt, gräset är brunbränt och allt ser helt dött ut. Dagarna är väldigt varma, 28 - 33 grader.Men det konstiga är att nu blommar det för fullt. Blommar på bara grenarna!Jakarandan blommar utan att att det finns ett enda löv på träden. Och våra julblommor har satt full fart!

T o m Baobaob-trädet blommar med vackra små stjärnformade blommor på bar gren. Jag som lärt mig att Baobao-trädet inte är till någon som helst nytta. Men igår smakade jag på frukten. Små russin innuti som är täckta med vitt, torrt "mjöl", som smakar syrligt. Inte det bästa, men tydligen tycker elefanterna om dem jättemycket.Och vad är det här, som också bara blommar på bar kvist?
Det är som om alla växter känner på sig att regnen är på väg och ska välkomna dem med de vackraste färger som finns. Det blommar t om i min rabatt!Jag har semester nu och är ute och åker i landet med ett par vänner från Sverige. Då har man tid att bara sitta ner en stund och titta på solnedgången!Eller bara lägga sig ner och ta en siesta som de här vännerna!

17 stycken lejonhonor med ungar tar siesta i skuggan av ett baobaob träd!En skön säng och en god bok är heller inte fel, inte på något sätt!

Vi hörs igen om ett par veckor när min semester är över. Hej då!

Vänner, Dans och Safari

Nu är det gäster och grupper på besök nästan hela hösten. Ett gäng från Vimmerby har precis varit här och hälsat på sin vänförsamling en vecka.När de kom till Makambako på fredagen, blev de mottagna av ca 100-talet kvinnor som dansade och sjöng välkomstsånger.När Vimmerbygänget presenterade sig och berättade varför de var där, blev det jubel i lokalen!På eftermiddagen var det lite annat program, bl a besök hos kyrkokören som hade övning inför söndagens gudstjänster.

Lördagen satt vi hela dagen och samtalade om formerna för vänrelationen. Så småningom kom vi fram till en gemensam överenskommelse som sedan skrevs ut och signerades. Från Makambako deltog en representant från varje församling inom pastoratet. De var tolv stycken och från Vimmerby deltog fyra stycken.Ett stort ögonblick måste ju förevigas!

Just nu är det torrtid i Tanzania. Det gör att när man reser igenom Mikumi National Park, får man alltid se en hel del vilda djur. Många djur håller sig runt vägkanterna eftersom gräset är grönt där. Det sägs att 3 vilda djur blir överkörda varje dygn.Vi såg en lejonhona som blivit av med ena bakbenet och låg ca  fem meter från vägkanten. Hon blev matad av parkvakterna med andra överkörda djur, en halv zebra t ex. Det är tragiskt!

Inne i Parken, bara inom loppet av en halvtimma, såg vi alla andra djur, friska och levande. Zebror, bufflar, elefanter, flodhästar, giraffer, gnuer o s v.
Mr. Simba behagade komma fram och dricka när vi stod där.Vilken syn!

RSS 2.0