Besök i MasajbyEsaya och hans fru Rehema bjöd oss att hälsa på i deras by, ca 2 timmars resa västerut från Njombe. Esaya är en ung masaj som för det mesta bor i Njombe. Han jobbar med att fläta hår på kvinnor och det är han verkligen duktig på. Han gifte sig för ett år sedan och hans Rehema är duktig på engelska och hon har en egen mobiltelefon så att hon kan hålla kontakt med sin man när han är i Njombe. De har byggt sig ett hus i byn.När vi kom fram samlades vi undet ett tak dit hela familjen och en del släktingar kom. Här i skuggan satt vi och pratade och blev bl a bjudna på alldeles nymjölkad mjölk.

Esayas mamma är en otroligt vacker kvinna med glimten i ögat, men ändå med integritet och stolthet. Hon har fött många barn, den sista sitter på hennes höft och den näst sista står bredvid henneEsayas pappa är verkligen trevlig att prata med, spirituell och humoristisk. Han var säker på att min chaufför var en masaj för att han är lång och smal som masajer är. Jag tror min chaufför tog lite illa vid sig. Men jag tyckte att han fick en komplimang.Esaya är äldst av sex syskon. Alla syskonen var inte hemma, men vi fick träffa den här brodern.Han har utsetts till att vakta masajernas område, det område där de vallar sin boskap, så att inga inkräktare kommer in med annan boskap.
På vandring genom byn fick vi veta att boskapen förts till annat område där det finns grönt gräs, men så fort som regnen börjar tar de hem sina kor. De tycker inte om att leva utan dem i närheten.Vi fick också lära oss att det här obetydliga och torra trädet har en väldigt hård kärna och heter ebenholz. Äntligen fick jag se trädet som de otroligt fina skulpturerna som många tillverkar här kommer ifrån.

Esaya och Rehema trivs väldigt bra i sin by och tycker att det är lungt och stillsamt i jämförelse med Njombe. De lever ett med naturen och har en stor kunskap om växtriket, vilka örter, buskar och träd man kan använda som behandling av olika sjukdomar.Våra kameror var intressanta, tänk att man kunde se sig själv i den lilla rutan!!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Är det fult att bli kallad samuraj om man inte är det? Eller vet inte din chaufför vem hans pappa är?

2008-11-14 @ 11:53:53
Postat av: Kristina Öhman

Är så glad för Dina bloggar! Härligt att få lite Tanzaniakänslor i Sverige, så långt bort och så nära. Kristina

2008-11-17 @ 08:33:26
Postat av: Amanda

Helt underbart att få följa dina upplevelser här på bloggen. Kan inte vänta tills jag och syrran åker ner!

Men Britt-Sofi kolla din mail så att vi vet att du fått våra mail!! ;)Hälsningar Amanda

2008-11-17 @ 19:50:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0