Resa, Nationaldag och lite semester...

Lång och avkopplande resa till Dar es Salaam denna gången, eftersom jag slapp att köra själv. Kunde njuta av utsikten och allt vackert utmed vägen. Upptäckte en hel del som jag inte sett förut när jag kört själv.Vackra, mystiska Baobaob träd, t o m så stora att folk bor i dem. De har tappat alla bladen nu, torrtiden är på ingående.En dag ska jag skriva en betraktelse över cykelns roll i det här landet, det är ganska otroligt vilka laster en cykel kan ta. Nästan alla har en cykel och ofta ser man inte cyklisten för all last.Första gången jag också kunde vara med på svenska flaggans dag på svenska ambassaden i Dar es Salaam. Det är ju inte precis så att man svänger ner 1400 km t o r till Dar när man får inbjudan till "gardenparty" precis. Men nu när jag ändå var i "stan", tyckte jag att det kunde vara trevligt. Hade föreställt mig att det skulle vara en massa svenskar där och att det var svenska språket som gällde. Men där var en hel del annat folk, fint folk från ambassader och konsulat, så det blev engelska hela kvällen.  

Ambassadören höll ett tal, hans familj står vid sidan om, och sedan sjunger alla två nationalsånger tillsammans, den svenska och den tanzanianska. Fast den svenska var svår för många. Alldeles för många svåra uttal! Så det blev ett fåtal svenska försagda röster som sjöng.

En veckas semester har jag och passar på att läsa och skriva, sola och sova, bada och blogga, promenera och plugga swahiliord, alltså sånt man vill göra på semestern.Favorit är dock att sätta sig på stranden klockan 06.30 på morgonen och betrakta soluppgången. Att utvilad och frivilligt gå upp och fånga dagens första strålar....

Kommentarer
Postat av: Lisa och Allan.

Hej!

Vad härligt att du får lite semester också!Vi har det alltid ...vilket innebär full rulle hela tiden.

Men idag blir en lugn dag ....vi har haft Usa-besök

några dagar ...och upptäckte att engelskan sitter fortfarande . Skönt inför vår USA -resa som stundar.

De långa resvägarna är det som USA också har liksom du i Afrika men det får ju gå om man vill träffas!

Annars är här nu mera traditionell svensk sommar nu och det är skönt...även om vi lyckades låta bli att klaga på värmen då den innfann sig ...vi hade faktiskt över 30 grader ett par dagar.Till och med lite efterlängat regn har fallit över torra trädgårdar och rosengården i Skorpetorp.

Badar som vanligt och tittar på EM-fotboll gör vi "sportgalna" som vi är . Annars är det Midsommar härnäst och sedan barnbarnen i Kungsbacka en vecka till föräldrarna får semester!Härligt eller hur !

Ha det bra ...vi tänker på dig ofta !

KRAM från Allan och Lisa!

2008-06-14 @ 11:40:11
Postat av: Silva & Håkan!

Bästa Änglasyster!

Vilka vackra bilder du levererar. Det är så gott att se och höra ifrån dig. Ja det skulle kanske vara bra att prova på en "Baoba-lya" i detta i-land, så kanske alla bekymmer skulle minska lite. Trots att vi lever med så hög standard så klagar vi ändå. Skäms! Hur som helst , vi har det så bra. Sofia har kommit hem från Ume på lite semester hos mor och far. Det är härligt att ha henne hemma. I em ska vi ha föreningsmöte hemma hos Lilian och då ber vi för dig och vår vänförsamling i Makambako. Det gör vi förövrigt varje onsdagkväll också. Än återstår en månad innan vår välbehövda semester kommer. Men det är skönt för dig att du kan få lite semester mitt upp i allt arbete. Det går det väl åt. Under Hultsfreds-festivalveckan har vi öppnat vårt hem för nattlogi åt vänner till våra barn. Det var trevligt. Midsommardagen kommer det två familjer från Umeå, vänner till Sofia. De behöver lite mer utrymme, så då får vi hoppas att de i allafall kan få plats att sova i Missionshuset. De har fem barn tillsammans, så är det ju bra med liv och rörelse i det huset. Naturligtvis är det Astrid Lindgrens Värld som lockar hit dem. Ha det nu så gott och må Gud änglar vara med dig vad du än gör. Vi hörs!

Kramar från Håkan och Silva

2008-06-15 @ 14:21:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0