Sverigebesök

Det var meningen att jag bara skulle vara i Sverige två veckor, men nu blev det två månader i stället. Och det är bra! Här får jag åka runt till olika platser i landet och informera om hur man kan bygga en vänskapsrelation och vad det kan innebära. För visst längtar man efter vänner? Den som har många vänner är en rik person.
"En trogen vän är ett starkt värn, att finna en sådan är att finna en skatt" (står det i Jesu Sykars Vishet). Jag tänker på de vänner jag hunnit att få i Tanzania. Det är en skatt, tro mig! För vad är väl trevligare än när det sitter fullt av folk runt matbordet och samtalar?

image70

Men det finns varma, kära vänner i Sverige också och det är roligt att träffas och kanske ta en promenad ut i svampskogen. En ordentlig promenad blev det i Åre på Svenska Kyrkans samling, Världens Fest. Vi hade fått anmäla oss till fjällvandringar med olika teman, och jag fick smaka på fjällvärldens vackra natur, och det var gott! Gott att se på, men också gott att höra på medvandrares livsberättelser och andlig meditation.

image72


image73

Man kan väl säga att det blev lite "viltsafari" också!

Den 27 september åker jag tillbaka till Tanzania och fortsätter mitt arbete. Jag vill passa på att tacka alla er som jag träffat i sommar. Tacka er för de många otroligt fina samtal jag fått tillsammans med er och det intresse och engagemang ni känner för människorna i Tanzania.
Jag önskar er allt gott!Kommentarer
Postat av: Andreas

I ärlighetens namn har jag inte riktigt läst din blogg. Men det handlar mer om tid än nåt annat...
Här har du, och kanske alla andra som läser din blogg, länken till sidan där jag lägger ljusglimtarna ur min synvinkel på saker och ting.. Eller så...
Kramkram

2007-09-05 @ 21:05:58
URL: http://picasaweb.google.se/forss.andreas
Postat av: Lisa och Allan

Hej!
Underbart att träffa dig ...och Börje...innan du avreste.Vi var verkligen rädda att tillfället hade gått oss förbi...eftersom vi var bortresta så länge!
Men ibland är turen på rätt sida.Det är otroligt hur fort tiden går ..snart har ett år gått. Det som verkar som en oändlighet går obevekligt i sin takt förbi och ibland undrar man om vart tog det vägen och vad minns jag ?
Två år ...vad är det ? Jag har syskon som jag ibland inte sett på tiotals år. Konstigt tycker du kanske ...men vi skingrades som barn ...och alla har inte hittat tillbaka till varandra!
En dotter som flyttat utomlands och som vi därav inte träffar så ofta personligen ...dock desto oftare med teknikens hjälp...tack och lov.Men saknaden är stor särskilt.
Men hur livet utformar sig kan vi påverka till viss del men vi kan ju inte bli sittande på samma plats och inte våga något ...vilket man upplever ibland att man ändå gör!
Sommartorpet gav oss motion och vederkvickelse igår
och snart är det dags för den dagliga stavgångs -promenaden.Ikväll får vi också njuta av en körkonsert i Hultsfreds kyrka...hela vår lilla kör ska dit och lyssna..sådana här gemensamma saker som svetsar samman och sätter lite guldkant på sjungandet!
Allan och jag ser fram emot att sjunga i Globen med Klell Lönnå. Det är alltid en höjdare!
Ha det nu så bra tillbaka i ditt "andra hem" och när ett år till har gått hoppas vi du bor de där tvåhundra metrarna bort och då ska vi ses oftare eller hur !
KRAMAR från Allal och Lisa.

2007-09-30 @ 12:00:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0