Sverigebesök

Det var meningen att jag bara skulle vara i Sverige två veckor, men nu blev det två månader i stället. Och det är bra! Här får jag åka runt till olika platser i landet och informera om hur man kan bygga en vänskapsrelation och vad det kan innebära. För visst längtar man efter vänner? Den som har många vänner är en rik person.
"En trogen vän är ett starkt värn, att finna en sådan är att finna en skatt" (står det i Jesu Sykars Vishet). Jag tänker på de vänner jag hunnit att få i Tanzania. Det är en skatt, tro mig! För vad är väl trevligare än när det sitter fullt av folk runt matbordet och samtalar?

image70

Men det finns varma, kära vänner i Sverige också och det är roligt att träffas och kanske ta en promenad ut i svampskogen. En ordentlig promenad blev det i Åre på Svenska Kyrkans samling, Världens Fest. Vi hade fått anmäla oss till fjällvandringar med olika teman, och jag fick smaka på fjällvärldens vackra natur, och det var gott! Gott att se på, men också gott att höra på medvandrares livsberättelser och andlig meditation.

image72


image73

Man kan väl säga att det blev lite "viltsafari" också!

Den 27 september åker jag tillbaka till Tanzania och fortsätter mitt arbete. Jag vill passa på att tacka alla er som jag träffat i sommar. Tacka er för de många otroligt fina samtal jag fått tillsammans med er och det intresse och engagemang ni känner för människorna i Tanzania.
Jag önskar er allt gott!RSS 2.0